Martina Miková získala třetí místo v soutěži vědeckých prací mladých fyziků o Cenu Milana Odehnala 2014 za studium kvantového zpracování informace. Gratulujeme!

Odehnal2014

Vojtěch Krčmarský úspěšně obhájil bakalářskou práci Využití kapalných krystalů pro ovládání polarizačního stavu světla a po prázdninách nastoupí do navazujícího magisterského studia.

Jan Bílek odletěl na devět týdnů do Waterloo na “summer research oportunity” k prof. K. Reschovi. Robert Čerňanský si místo letní školy vybral konferenci CEWQO v Bruselu, která právě probíhá. Josef Hloušek a Robert Stárek vybírají mezi letními školami v Kodani a Vídni. Robert Stárek pak od října nastupuje na půlroční stáž v Erlangenu v rámci projektu Erasmus.

Petr Obšil byl přijat a od září nastoupí  na doktorské studium na katedře optiky. Připojí se k iontovému projektu řešenému ve spolupráci s UPT Brno. Jeho školitelem a konzultantem budou Radim Filip a Lukáš Slodička.

Na konci července nás navštíví doktorský student Filip Dominec z FZÚ AVČR. Kromě krátké spolupráce na některém z našich experimentálních projektů plánujeme také workshop na téma FDTD simulací elektromagnetického pole. Detaily v naší FB skupině.

Print Friendly, PDF & Email
Cena Milana Odehnala pro Martinu, letní program našich studentů a další novinky
Tagged on: